Corian – framtidens material för hållbar design

02 november 2023
Veronica Urena

editorial

Med en perfekt blandning av estetik, hållbarhet och enkel bearbetning har Corian-material revolutionerat modern inredning och arkitektur. Borde det vara ditt nästa val för kök, badrum eller arbetsplats design? Följ med oss när vi upptäcker fördelarna och tillämpningarna med Corian-material.

Vad är Corian?

Corian är ett unikt material som grundades av DuPont, den globala forskningsgiganten, redan . Det är inte sten, men har jämnheten och det praktiska i denna naturliga substans. Det är inte plast, men delar lyhördheten och formbarheten i denna syntet. Corian är en blandning av naturliga mineraler och rent akrylharts, vilket resulterar i ett starkt, homogent, icke absorberande och icke giftigt material.

Varför välja Corian för ditt projekt?

Tack vare dess sammansättning kan Corian bearbetas som trä, formas till nästan vilken form som helst och skräddarsys för att passa alla designkoncept på väldigt enkelt sätt. Det finns hjärteslag i varje Corian-yta, oavsett om det är köksbänk, badrumsbänk, eller receptionsdisk.

Corian tar skönhet och funktion till en ny höjd. Dess sömlösa utseende är inte bara estetiskt tilltalande, utan även sanitärt eftersom det inte finns några skarvar för smuts och bakterier att samlas. Dessutom kan det slipas och poleras om det blir kliat, fördelar som få andra material kan skryta med.

corian material

Vägen framåt

Corian material är det perfekta materialet för att skapa en anpassningsbar, hållbar och estetisk omgivning. Corian-sammanställningen betyder också att produkter i detta material är mycket långvariga och kan repareras snarare än bytas ut, vilket gör dem till en färgstark flaggbärare för gröna designlösningar i en tid av miljömässiga utmaningar. Corian är bra för miljön också. DuPont tillverkar det genom en miljövänlig process och materialet kan återanvändas, vilket lämnar nästan inget avfall efter produktion vara.

Var kan jag hitta experter på Corian?

Användningen av Corian-material kräver expertis och det finns professionella företag som specialiserar sig på att använda det här materialet för att skapa fantastiska inredningslösningar. Att välja Corian är att välja ett hållbart, högkvalitativt och vackert material. CG Inredning kan visa dig hur man på bästa sätt utnyttjar de unika egenskaperna hos Corian-material. 

Fler nyheter